Tips

Deodorant
En vanlig deodorant har oftast en kilometerlång innehållsförteckning med aluminiumföreningar, triclosan, ftalater, syntetiska parfymer mm. Huden är inte sådan att den inte har något utbyte med det som hamnar på den utan den tar upp och cirkulerar i kroppen de ämnen som råka hamna där. Ett bra alternativ – som dessutom fungerar – är att göra sin egen deo, en som även går att äta om det är kris.

Här är receptet:

Blanda ihop lika stora delar cocosolja, potatismjöl (KRAV-märkta naturligtvis) och bikarbonat.  Rör runt tills det är en smidig massa. Lägg i lämplig burk. Tag lite på fingertopparna och smörj armhålan!

Köp ekologiskt!
80% av Europas flygande insekter har försvunnit på 30 år. Einstein konstaterade att om bina försvann från jorden i  dag, då skulle mänskligheten dö ut inom fyra år. Anledningen till den dramatiska nedgången av insekter menar forskarna är ett intensifierat jordbruk och utökad användning av olika bekämpningsmedel och gödsel. Mer än 280 kemikalier, som inte ska finnas i navelsträngen hos nyfödda finns där.

Titta på ”Sista skörden! www.svtplay.se/video/13357996/sista-skorden